Cum să te simți bine la film

No, am fost aseară la film. A fost în mare parte cum mă așteptam, cu mici excepții pe care le voi explica mai jos. Filmul a fost Triplu X – Întoarcerea lui Xander Cage (2017).

Nu sunt critic de film, dar părerea mea este că în ultimii ani calitatea filmelor vizionate a fost într-o continuă scădere, logica îmi spune că e și normal să fie așa, pentru că la atât de multă cantitate, e greu să fie și calitate pe măsură. Pe lângă asta au fost multe filme “mari”, din toate punctele de vedere, care au setat standarde destul de ridicate pentru industrie.

Merg la film să mă relaxez, să ies cu prietenii, dacă vreau să râd mai mult ca de obicei, merg la o comedie, dacă vreau să mă relaxez cu soția merg la o comedie romantică, dacă vreau să îmi explodeze ochii și urechile, merg la o acțiune și dacă vreau să văd ceva ce îmi place, merg la un SF, fantasy, sau un film cu super-eroi.

Singurele lucruri care mă deranjează uneori sunt reclamele de la începutul filmului, pe care am învățat să le evit, mergând în sală mai târziu cu 5-10 minute, volumul, care uneori e exagerat de tare, mai ales la filmele de acțiune și oamenii nesimțiți, deși nu pot să mă plâng, pentru că nu am avut de a face cu ultima categorie atât de des încât să fie o regulă.

Și acum să revin la filmul de aseară, am mers să îl văd știind exact la ce să mă aștept văzând trailer-ul.

Acțiune cât cuprinde, “gagice” care îți incită ochiul și nu creierul și multă gălăgie. Au fost faze în care, la propriu am crezut că îmi explodează timpanele, am ieșit de la film cu o mică durere de cap, dar na, am știut unde mă bag. Au fost unele faze exagerate, de mă gândeam că s-a greșit catalogarea lui doar la  acțiune, aventură, thriller, uitându-se categoria SF, dar una peste alta a fost bine. 

De ce a fost bine? Au fost actori buni, acțiune pe măsură și eu asta am vrut să văd, dar pe lângă toate astea, am avut un coleg de scaun la dreapta mea, care a trăit atât de intens filmul, încât fără să vreau m-a molipsit și pe mine. La un momentdat făceam scheme de kung-fu :).Reacțiile lui pe parcursul filmului m-au făcut nu numai să mă distrez din cauza lui, ci și să mă bucur mai mult, la rândul meu de film.

Îmi aduc aminte de un film de comedie văzut împreună cu soția la Oradea, la care am râs cum nu mai râsesem de mult, la un momentdat chiar mi-a zis să râd mai încet ca să nu deranjez sala, dar și acolo s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu mine aseară din cauza vecinului, oamenii s-au molipsit și după o vreme râdeam toți cu poftă.

Așa că în general când merg la film, știu cam la ce să mă aștept și de foarte puține ori am fost dezamăgit. Am învățat să nu am așteptări prea mari și în consecință, cam de fiecare dată am plecat din sală mulțumit. Până la urmă de asta mergem la film nu? Să ne “simtem” bine. 🙂

2 comments on “Cum să te simți bine la film”

  1. Alex Pau says:

    ai zis nimic in randurile tale.

    1. Ladislau says:

      Am zis exact ce a trebuit, cum fac eu să mă simt bine film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *