Proiect de viitor pentru Hunedoara

Azi a avut loc la Primăria Hunedoara o conferință de presă în care a fost prezentat proiectul unui parc medieval, în imediata apropiere a Castelului Corvinilor, care prevede mai exact reamenajarea perimetrului exterior.

Zona este prevăzută pe lângă altele cu o moară pe apă sub formă de muzeu unde va fi amenajată o zonă de alimentație, în imediata apropiere un loc de joacă pentru copii, un amfiteatru pentru spectacole, o arenă de turnir, un poligon pentru tir cu arcul, grajd și manej pentru cai, căsuțe pentru meșteșuguri și artizanat etc.

De ce este o idee extraordinară din punctul meu de vedere? Turiștii care vin vor petrece mult mai mult timp și evident vor aduce mai mulți bani în vistieria primăriei. Cei care au mai vizitat castelul vor avea motiv să revină. Localnicii vor avea un loc de petrecere a timpului liber. Castelul, un obiectiv deja renumit, va căpăta și mai multă valoare turistică, într-un cuvânt plusuri peste tot.

Dacă se găsesc soluțiile de finanțare și se primesc aprobările necesare va fi un pas foarte important în dezvoltarea turistică a Hunedoarei, care, având în vedere situația actuală, este cea mai plauzibilă cale de dezvoltare pe care ar trebui să se meargă.

Vă las să vă delectați cu filmările și sper ca acest proiect să fie implementat.

Film Proiect.

Conferință de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *