Astăzi copiii au râs

Astăzi am primit prima plată dintr-un lung șir ce va urma, în urma implicării în proiectul lui Traian Urieș, “Moș Crăciun e blogger“, am văzut fericire sinceră pe chipurile unor copii nevinovați de faptul că soarta nu a fost de partea lor, am primit zâmbetele lor calde. Este, după părerea mea cea mai bună răsplată.

Mă sună aseară verișoara mea Marry Ciobanu și mă întreabă dacă nu cunosc copiii din familii nevoiașe, care să petreacă câteva ore la un centru de joacă din Hunedoara, l-am contactat pe Traian și i-am explicat despre ce este vorba și le-am facut legătura pentru a stabili detaliile. Am aflat pe urmă, discutând cu ea că  împreună cu soțul ei Ciprian iau parte la o acțiune frumoasă din Hunedoara, prin care niște oameni faini plătesc câteva ore de joacă pentru copiii nevoiași de la noi din municipiu. Astăzi acești copii s-au jucat, au râs, au cântat, au fost fericiți.Nu pot exprima bucuria acestor copii, care, fără bunătatea unor astfel de oameni, nu ar ști cum arată un astfel de centru și vreau să îi felicit și pe această cale pe acești oameni minunați.

                    Constat, cu plăcere, că se găsesc tot mai mulți oameni care să întindă o mână de ajutor celor care au cu adevărat nevoie. Oameni simpli, care din surplusul pe care îl au, aleg să aloce o parte, pentru a aduce bucurie în sufletele unor semeni. Din păcate la noi în țară și mai ales la noi în oraș sunt o grămadă de oameni care trăiesc în sărăcie, într-adevăr, unii dintre ei se complac în situația pe care o au, nu luptă pentru a-și asigura un trai mai bun, dar aceștia sunt excepția, sunt însă o grămadă de oameni care au ajuns jos, jos de tot și nu neapărat din vina lor, ci din diverse motive, de cele mai multe ori, independente de ei. De ce merită acești oameni ajutați? Deoarece în momentul în care ajungi la cel mai jos nivel, de cele mai multe ori nu mai ai speranța că lucrurile se pot îmbunătăți, dar în momentul în care cineva îți întinde o mână de ajutor, se întâmplă două lucruri, oamenii aceștia își imbunătățesc starea imediat, prin ajutorul primit și în al doilea rând își recapătă încrederea, încrederea de sine, încrederea că lucrurile se vor îmbunătăți și le reapare speranța că viața le va zâmbi și lor din nou.

Nu spun lucrurile de mai sus din neapărat din experiența proprie, dar am văzut și eu oameni care au reușit să își depășească condiția în urma ajutorului primit de la semeni și mi-a fost demonstrat în repetate rânduri.

Haideți, deci să le întindem o mână de ajutor acelor oameni care merită, nu numai acum că se apropie sărbătorile, ci oricând putem face asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *